گلشن احباب جلد هشتم - مقدمه.
أعوذُ بِاللَهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم
بِسمِ اللَهِ الرَّحمَنِ الرَّحیم
الحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ العالَمینَ و صَلّی اللَهُ عَلی سَیِّدِنا مُحَمّدٍ و ءَالِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ
و لَعنَةُ اللَهِ عَلی أعدآئِهِم أجمَعینَ مِنَ الأَنَ إلی قیامِ یَومِ الدّینِ
و لا حَولَ و لا قُوَّةَ إلاّ بِاللَهِ العَلیِّ العَظیم
حرکت بهسوی پروردگار، علاوه بر توفیق و عنایت إلهی و اطّلاع بر نحوه سیر و لوازم مورد نیاز سفر إلی الله، نیازمند تذکار و توجّه دائمی و پرهیز از غفلت است. مراقبت از نفس و جلوگیری از ایجاد نقصان در محبّت به خداوند، با استفاده از موعظه و یادآوری امکانپذیر است.
مجموعهای که اینک جلد هشتم آن، تقدیم خوانندگان محترم و جویندگان حقیقت میگردد، حاصل مطالبی است که حقیر در جلسات انس و ذکر خداوند، برای دوستان و سالکان إلی الله عرض نمودم.
این جلسات بیشتر حاوی نکات عرفانی، اخلاقی و برخی مباحث اعتقادی، فقهی و تاریخی است که با استفاده از آیات نورانی کتابالله، روایات مأثوره از معصومین علیهمالسّلام و کلمات اولیاء إلهی، ایراد گردیده است.
قرارداشتن اولیاء خدا تحتالشّعاع معصومین علهیمالسّلام، راه بندگی و ندیدن خود، رفع گرفتاری از حجاب نفس، مقام فناء و إطلاق، فضیلت زیارت حضرت أمیرالمؤمنین علیهالسّلام، استفاده از شب در سلوک إلی الله، فضیلت و کیفیّت قرائت و تدبّر در قرآن، أعمال ماه رجب، شرح بخشهائی از مقدّمه کتاب شریف اللهشناسی، و شرح دستورالعمل مرحوم شیخ محمد لاهیجی برای رسیدن به لقاء الله، أهمّ عناوین محتوای این جلد است.
این مباحث پس از بررسی مجدّد و انجام برخی اصلاحات و اضافات توسّط حقیر، در لجنه علمی مؤسّسه ترجمه و نشر دوره علوم و معارف اسلام، آماده طبع شده است.
در ویرایش این جلسات، سعی شده است سبک گفتاری مطالب تغییر زیادی نکند و جلسات به ترتیب زمان برگزاری آورده شود. تکرارهائی نیز در مطالب جلسات به چشم میخورد که علّت آن، تغییر مخاطبان و لزوم إعاده مطالب بوده است، و چون معمولاً در تکرارها نکات جدید نیز آمده و مقصود اصلی، موعظه و تذکّر بوده، برخی از این تکرارها إبقاء گردیده است.
خداوند به تمامی عاشقان لقاء حضرت معبود و مشتاقان وصال کوی دوست، توفیق عنایت فرماید تا با مطالعه مواعظ و اندرزهای إلهی، خود را از تعلّقات عالم کثرت قطع نموده و شاهد وصل را در آغوش گیرند.
و ما تَوْفیقی إلاّ بِاللهِ عَلَیهِ تَوَکَّلْتُ و إلَیهِ أُنیب. و الحَمدُ لِلّهِ أوّلاً و ءَاخِرًا و ءَاخِرُ دَعْوانا أنِ الحَمدُ لِلّهِ رَبِّ العالَمین.
و أنا العبدُ الفقیرُ الرّاجی رَحمةَ رَبِّه الغَنیّ
السیّد محمّدصادق الحسینیّ الطهرانیّ