گلشن احباب جلد هفتم - مقدمه.
أعوذُ بِاللَهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم
بِسمِ اللَهِ الرَّحمَنِ الرَّحیم
الحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ العالَمینَ و صَلّی اللَهُ عَلی سَیِّدِنا مُحَمّدٍ و ءَالِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ
و لَعنَةُ اللَهِ عَلی أعدآئِهِم أجمَعینَ مِنَ الأَنَ إلی قیامِ یَومِ الدّینِ
و لا حَولَ و لا قُوَّةَ إلاّ بِاللَهِ العَلیِّ العَظیم
حركت به سوى پروردگار، علاوه بر توفيق و عنايت إلهى و اطّلاع بر نحوه سير و لوازم مورد نياز سفر إلى الله، نيازمند تذكار و توجّه دائمى و پرهيز از غفلت است. مراقبت از نفس و جلوگيرى از ايجاد نقصان در محبّت به خداوند، با استفاده از موعظه و يادآورى امكانپذير است.
مجموعهاى كه اينك جلد هفتم آن، تقديم خوانندگان محترم و جويندگان حقيقت مىگردد، حاصل مطالبى است كه حقير در جلسات انس و ذكر خداوند، براى دوستان و سالكان إلى الله عرض نمودم.
اين جلسات بيشتر حاوى نكات عرفانى، اخلاقى و برخى مباحث اعتقادى، فقهى و تاريخى است كه با استفاده از آيات نورانى كتابالله، روايات مأثوره از معصومين عليهمالسّلام و كلمات اولياء إلهى، ايراد گرديده است.
لزوم مجاهده با نفس، إجمالى از تاريخ زندگانى و صلح امام حسن مجتبى عليهالسّلام، توضيح فرمايشى از آن حضرت درباره كسب آمادگى براى سفر آخرت، ضرورت و كيفيّت مراقبه و جهاد با نفس، فضيلت زيارت سيّدالشهداء عليهالسلام و توجّه با باطن و حقيقت زيارت، شرح دعائى از امام سجّاد عليهالسّلام، لزوم ميدانندادن به نفس و مبارزه با آن، معيّت محبّ و محبوب، كيفيّت توجّه به خداوند، ارزش توحيد و روش دستيابى به آن با جمعيّت خاطر، أهمّ عناوين محتواى اين جلد است.
اين مباحث پس از بررسى مجدّد و انجام برخى اصلاحات و اضافات توسّط حقير، در لجنه علمى موءسّسه ترجمه و نشر دوره علوم و معارف اسلام، آماده طبع شده است.
در ويرايش اين جلسات، سعى شده است سبك گفتارى مطالب تغيير زيادى نكند و جلسات به ترتيب زمان برگزارى آورده شود. تكرارهائى نيز در مطالب جلسات به چشم ميخورد كه علّت آن، تغيير مخاطبان و لزوم إعاده مطالب بوده است، و چون معمولاً در تكرارها نكات جديد نيز آمده و مقصود اصلى، موعظه و تذكّر بوده، برخى از اين تكرارها إبقاء گرديده است.
خداوند به تمامى عاشقان لقاء حضرت معبود و مشتاقان وصال كوى دوست، توفيق عنايت فرمايد تا با مطالعه مواعظ و اندرزهاى إلهى، خود را از تعلّقات عالم كثرت قطع نموده و شاهد وصل را در آغوش گيرند.
و ما تَوْفيقى إلاّ بِاللهِ عَلَيهِ تَوَكَّلْتُ و إلَيهِ أُنيب. و الحَمدُ لِلّهِ أوّلاً و ءَاخِرًا و ءَاخِرُ دَعْوانا أنِ الحَمدُ لِلّهِ رَبِّ العالَمين.
و أنا العبدُ الفقيرُ الرّاجى رَحمة رَبِّه الغَنىّ
السيّد محمّدصادق الحسينىّ الطهرانىّ